Etusivu > Ajankohtaista >

OYSin uusi B-rakennus on valmis

OYSin uusi B-rakennus on valmis

Ensimmäisiä potilaita uuden sairaalan A- ja B-osiin odotetaan syksyllä

Oulun yliopistollisen sairaalan uusi B-rakennus on valmistunut. Rakennushanke vastaanotettiin rakentamisesta vastaavalta allianssilta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle 28.5.2024.

OYS 2030 -ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampion mukaan nyt tapahtunut vastaanotto on merkittävä virstanpylväs uuden sairaalan rakentamisessa, vaikka sairaalan asiakkaille muutos onkin tässä vaiheessa vielä pieni. Ensimmäisiä potilaita uusiin tiloihin odotetaan loka-marraskuussa tänä vuonna.

”Sairaalan henkilökunta on voinut käynnistää oman käyttöönottovaiheensa jo ennen varsinaista luovutusta, eli tiloja esimerkiksi kalustetaan ja varustetaan potilastoiminnan alkamista silmällä pitäen. Myös henkilökunnan koulutukset ja toimintojen simulointi ovat jo kovassa vauhdissa.”

B-rakennuksen myötä sairaalakampukselle saadaan uudet tilat esimerkiksi päivystykselle sekä teho- ja leikkaustoiminnalle. Lisäksi rakennukseen sijoittuu uudella tavalla sydänsairauksien hoidon samoihin tiloihin kokoava sydänkeskus sekä eri erikoisalojen vuodeosastoja. Yhdessä viereisen A-rakennuksen kanssa talot muodostavat niin sanotun kuuman sairaalan, eli tilat sellaisille sairaalan toiminnoille, joiden täytyy toimia vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Osana B-rakennuksen hanketta sairaalan yhteyteen rakennettiin myös maanalaista pysäköintitilaa 260 autopaikalle. Tulevaisuudessa sairaalaan saapuminen helpottuu, kun pysäköintihallista on suora hissiyhteys niin A- kuin B-talossakin sijaitseviin palveluihin.

Rakennus toteutettiin allianssimallilla, jossa hyvinvointialueen kumppaneina olivat päätoteuttaja Skanska, talotekniikkaurakoitsija Caverion Suomi Oy sekä automaatiourakoitsija Siemens Osakeyhtiö.  Lisäksi allianssissa hankkeen suunnittelusta vastasi A-insinöörit Oy:n, Granlund Oy:n, UKI Arkkitehtien, Lukkaroinen Arkkitehtien ja arkkitehtitoimisto Tähti-Set:in muodostama konsortio.

OYS Sydämestä muodostuu vihdoin toiminnallinen kokonaisuus uudessa sairaalassa

Uudet tilat tuovat OYS Sydämen henkilöstön yhteen, …

Lue lisää..

OYSin uusi A-rakennus on valmis – alitti hankebudjettinsa liki 25 miljoonalla eurolla

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus hyväksyi A-allianssin taloudellisen loppuselvityksen …

Lue lisää..

Potilaskuljetuksen välimatkat lyhenevät uudessa sairaalassa – potilasturvallisuus paranee

Potilaskuljettajien kuljetusmatkat tulevat lyhenemään tuhansilla kilometreillä vuodessa, …

Lue lisää..