Etusivu >

Tietoa uudistamisohjelmasta

OYS 2030 on uudistamisohjelma, jonka myötä Oulun yliopistollisen sairaalan tilat ja toiminta päivitetään vastaamaan myös tulevaisuuden erikoissairaanhoidon tarpeisiin.

Muutosvisiomme on, että vuoteen 2030 mennessä OYS on maailman älykkäin sairaala, jossa uusin teknologia, modernit tilat ja ajantasainen osaaminen takaavat tehokkaan ja vaikuttavan, maailman parhaan hoidon.

Mistä on kysymys?

OYS on yksi Suomen viidestä yliopistollisesta sairaalasta. Vastaamme lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta koko pohjoisessa Suomessa Keski-Pohjanmaalta ylimpään Lappiin saakka.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri käynnisti valtuuston päätöksellä kesäkuussa 2012 Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 -uudistamisohjelman, jonka tavoitteena on uusien tilojen rakentamisen ohella uudistaa sairaalan toimintamalleja ja rakenteita, parantaa toiminnan tuottavuutta ja kehittää hoidon laatua.

Muun muassa havainnot nykyisten sairaalarakennusten oletettuakin huonommasta kunnosta ja kokemukset jo toteutuneiden väistöjen aiheuttamista haitoista ja riskeistä sairaalatoiminnalle johtivat kuitenkin suunnitelmien uudelleenarviointiin ja aikaisemman yleissuunnitelman päivittämiseen. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuusto hyväksyi päivitetyn yleissuunnitelman kesällä 2018.

Uudistamisohjelman tavoitteena on uusien tilojen rakentamisen ohella uudistaa sairaalan toimintamalleja ja rakenteita, parantaa toiminnan tuottavuutta ja kehittää hoidon laatua.

Mittavan rakennushankkeen myötä OYS:n koko rakennuskanta korvataan uudisrakennuksilla. Tavoitteena on rakentaa turvalliset, terveelliset ja toimivat hoitotilat, joilla turvataan erikoissairaanhoidollisten palvelujen saatavuus Pohjois-Suomessa.

 

Aikataulu

aikajana

Usein kysytyt kysymykset

Mietyttääkö joku uudistamisohjelmaan liittyen? Tutustu hankkeesta usein kysyttyihin kysymyksiin. Voit jättää sivujen kautta myös oman kysymyksesi tai kehitysideasi.

Uudistamisohjelma lukuina

900

M €

Uudisrakentamisen kustannukset ovat noin 900 miljoonaa.

200 000

brm2

Uutta rakennetaan noin 200 000 brm2. Uusi sairaalakokonaisuus tulee olemaan noin 10% pienempi kuin nykyinen.

3-4

osahanketta

Uusi sairaala rakennetaan vaiheittain. Uuden päärakennuksen (talot A, B ja C) lisäksi kampusalueelle rakennetaan tilat sädehoidolle ja tukipalveluille. 

10-15

%

Toimintaa uudistamalla ja uusilla tilaratkaisuilla tavoitellaan noin 10–15 % parannusta sairaalan työn tuottavuuteen.

6000

työntekijää

OYS on noin 6 000 henkilön työpaikka.

500

potilashuonetta

Uudessa sairaalassa on noin 600 potilashuonetta, pääasiassa yhden hengen huoneita.

Uuden sairaalan peruskivi muurattiin 30.11.2019

Palaa merkkipäivän tunnelmiin videolla.