Etusivu > Ajankohtaista >

Ensimmäiset käyttäjät ovat muuttaneet OYSin uuteen sairaalaan

Ensimmäiset käyttäjät ovat muuttaneet OYSin uuteen sairaalaan

A-rakennuksen aulaan sijoittuvan akvaarion uudet asukkaat ilahduttavat jatkossa sairaalan kävijöitä

OYSin uuteen sairaalaan rakennettuun akvaarioon muutti jouluviikolla noin satakunta uutta eväkästä asukasta. Kun sairaalan toiminta ensi vuonna käynnistyy, ilahduttavat kalat sairaalan kävijöitä ja henkilökuntaa A-rakennuksen 1. kerroksen aulassa.

Siirron jälkeen kalat saivat hetken aikaa totutella uuteen kotiympäristöönsä pusseissa, joihin ne oli siirron ajaksi laitettu. Kun esimerkiksi veden lämpötila oli tasaantunut sopivasti, päästettiin asukkaat tutustumaan uusiin asuintiloihinsa varovasti haavilla auttaen.

Akvaario on parhaillaan niin sanotussa ”kypsymisvaiheessa”, jolloin sen ekologinen tila vielä kehittyy ja esimerkiksi levät katoavat ajan myötä.

Kuten muutostilanteessa usein, myös tässä nähtiin eroja yksilöiden välillä: innokkaimmat parveilivat hetkessä ympäri allasta uuteen ympäristöönsä tutustuen, toiset taas livahtivat kasviston alle sulattelemaan tapahtumia.

Vanhan lastensairaalan puolella lastenosaston henkilökunta on vastannut siellä sijaitsevan akvaarion kalojen ruokinnasta. Uudessa sairaalassa teknologia tulee tähänkin avuksi, kun ruokinta tapahtuu automaattien avulla.

Willy Serlo (vasemmalla) ja Janne Immonen tutustuvat ruokinta-automaatin toimintaan.

Akvaarioympäristön suunnittelusta on vastannut Thalassa Oy. Kalojen siirrosta uusiin tiloihin vastasi Janne Immonen Lepolan tilalta. Lisäksi siirtoa oli seuraamassa nykyisin jo eläkkeellä oleva lastenkirurgi Willy Serlo, joka on OYSissa tunnettu paitsi lastenkirurgina, myös ansiokkaasta työstään sekä vanhan lastenosaston akvaarion eteen että panostuksestaan siihen, että uuteenkin sairaalaan saatiin upea akvaario.

Valitettavasti emme saaneet juttua varten kommentteja käyttäjiltä itseltään, mutta tulevaisuudessa esimerkiksi kalojen värit paljastavat, miten tyytyväisiä ne ovat elinympäristöönsä.

OYSin uusi B-rakennus on valmis

Ensimmäisiä potilaita uuden sairaalan A- ja B-osiin …

Lue lisää..

OYS Sydämestä muodostuu vihdoin toiminnallinen kokonaisuus uudessa sairaalassa

Uudet tilat tuovat OYS Sydämen henkilöstön yhteen, …

Lue lisää..

OYSin uusi A-rakennus on valmis – alitti hankebudjettinsa liki 25 miljoonalla eurolla

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus hyväksyi A-allianssin taloudellisen loppuselvityksen …

Lue lisää..