Etusivu > Ajankohtaista >

Ensimmäiset käyttäjät ovat muuttaneet OYSin uuteen sairaalaan

Ensimmäiset käyttäjät ovat muuttaneet OYSin uuteen sairaalaan

A-rakennuksen aulaan sijoittuvan akvaarion uudet asukkaat ilahduttavat jatkossa sairaalan kävijöitä

OYSin uuteen sairaalaan rakennettuun akvaarioon muutti jouluviikolla noin satakunta uutta eväkästä asukasta. Kun sairaalan toiminta ensi vuonna käynnistyy, ilahduttavat kalat sairaalan kävijöitä ja henkilökuntaa A-rakennuksen 1. kerroksen aulassa.

Siirron jälkeen kalat saivat hetken aikaa totutella uuteen kotiympäristöönsä pusseissa, joihin ne oli siirron ajaksi laitettu. Kun esimerkiksi veden lämpötila oli tasaantunut sopivasti, päästettiin asukkaat tutustumaan uusiin asuintiloihinsa varovasti haavilla auttaen.

Akvaario on parhaillaan niin sanotussa ”kypsymisvaiheessa”, jolloin sen ekologinen tila vielä kehittyy ja esimerkiksi levät katoavat ajan myötä.

Kuten muutostilanteessa usein, myös tässä nähtiin eroja yksilöiden välillä: innokkaimmat parveilivat hetkessä ympäri allasta uuteen ympäristöönsä tutustuen, toiset taas livahtivat kasviston alle sulattelemaan tapahtumia.

Vanhan lastensairaalan puolella lastenosaston henkilökunta on vastannut siellä sijaitsevan akvaarion kalojen ruokinnasta. Uudessa sairaalassa teknologia tulee tähänkin avuksi, kun ruokinta tapahtuu automaattien avulla.

Willy Serlo (vasemmalla) ja Janne Immonen tutustuvat ruokinta-automaatin toimintaan.

Akvaarioympäristön suunnittelusta on vastannut Thalassa Oy. Kalojen siirrosta uusiin tiloihin vastasi Janne Immonen Lepolan tilalta. Lisäksi siirtoa oli seuraamassa nykyisin jo eläkkeellä oleva lastenkirurgi Willy Serlo, joka on OYSissa tunnettu paitsi lastenkirurgina, myös ansiokkaasta työstään sekä vanhan lastenosaston akvaarion eteen että panostuksestaan siihen, että uuteenkin sairaalaan saatiin upea akvaario.

Valitettavasti emme saaneet juttua varten kommentteja käyttäjiltä itseltään, mutta tulevaisuudessa esimerkiksi kalojen värit paljastavat, miten tyytyväisiä ne ovat elinympäristöönsä.

OYSin uusi F-rakennus etenee suunnitellusti – työmaalla vietettiin harjannostajaisia

Uudisrakennukseen rakennetaan tiloja muun muassa syöpätautien hoidolle …

Lue lisää..

OYSin uuden sairaalan työmaa valaistaan violetilla keskoslasten päivänä 17. marraskuuta

Maailmanlaajuista keskoslasten päivää vietetään vuosittain 17. marraskuuta. …

Lue lisää..

Sädehoitoyksikön uudisrakennukselle vuoden rakennusteko -palkinto

OYSin E-rakennus eli sädehoitoyksikön uudisrakennus on palkittu …

Lue lisää..