Etusivu > Ajankohtaista >

Mitä kuuluu OYS 2030?

Mitä kuuluu OYS 2030?

Työt uuden sairaalan työmaalla etenevät hyvää vauhtia. A- ja B-rakennusten osalta katseita käännetään hiljalleen tilojen valmistumiseen ja käyttöönottoon, samaan aikaan kun C-rakennuksen urakka käynnistyy valmistelevilla töillä.

Työmailla paiskitaan töitä maaliskuussa noin 550 työntekijän vahvuudella. A-rakennus saavutti harjakorkeutensa viime vuoden lopulla, ja B-talo ottaa sisartaan kiinni kovaa vauhtia.

A- ja B-talot valmistuvat vaiheittain, ensimmäiset osat syksyn 2022 aikana. Ensimmäinen potilas uusiin tiloihin astuisi näillä näkymin sisään vuoden 2024 alkupuolella.

”Rakentamisen valmistumisen ja allianssin vastuulla olevien töiden vastaanottamisen jälkeen sekä potilastoiminnan käynnistymisen välissä on vielä mittava käyttöönottovaihe, jossa uusia tiloja ja laitteita testataan ja henkilökuntaa koulutetaan niiden käyttöön. Tämän vaiheen organisointia suunnitellaan parhaillaan”, ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio OYS 2030 -uudistamisohjelmasta kertoo.

Uuden sairaalan toisessa vaiheessa rakennettavan C-talon urakka on lähtökuopissa. Sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi helmikuussa hankkeen valmistelevien töiden aloituksen ja vanha keskuspesula puretaan keväällä. Käynnistyvät valmisteluvaiheen työt eivät vaadi STM:n poikkeamislupaa.

Potilashotelli suunnitteille

Sairaalan lähelle suunnitellaan potilashotellia, joka palvelisi pitkien välimatkojen takaa sairaalaan saapuvia potilaita ennen ja jälkeen hoitojakson. Myös omaiset voisivat majoittua hotellissa. Sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi potilashotellin hankesuunnitelman helmikuussa.

”Seuraavaksi lähdemme hakemaan hankkeelle rakennuttajaa ja hotellioperaattoria hankintakilpailulla, tavoitteena on että nämä olisivat selvillä ensi syksynä”, Kari-Pekka Tampio kertoo.

Potilashotelli valmistuisi vuonna 2023. Ennen rakentamista hotellihankkeelle haetaan poikkeamislupa sosiaali- ja terveysministeriöltä.

OYSin uuden sairaalan työmaa valaistaan violetilla keskoslasten päivänä 17. marraskuuta

Maailmanlaajuista keskoslasten päivää vietetään vuosittain 17. marraskuuta. …

Lue lisää..

Sädehoitoyksikön uudisrakennukselle vuoden rakennusteko -palkinto

OYSin E-rakennus eli sädehoitoyksikön uudisrakennus on palkittu …

Lue lisää..

The work for sustainability at Oulu University Hospital brought gold medal in a global competition

Oulu University Hospital’s OYS 2030 renewal programme …

Lue lisää..