Etusivu > Ajankohtaista >

Mitä kuuluu OYS 2030?

Mitä kuuluu OYS 2030?

Työt uuden sairaalan työmaalla etenevät hyvää vauhtia. A- ja B-rakennusten osalta katseita käännetään hiljalleen tilojen valmistumiseen ja käyttöönottoon, samaan aikaan kun C-rakennuksen urakka käynnistyy valmistelevilla töillä.

Työmailla paiskitaan töitä maaliskuussa noin 550 työntekijän vahvuudella. A-rakennus saavutti harjakorkeutensa viime vuoden lopulla, ja B-talo ottaa sisartaan kiinni kovaa vauhtia.

A- ja B-talot valmistuvat vaiheittain, ensimmäiset osat syksyn 2022 aikana. Ensimmäinen potilas uusiin tiloihin astuisi näillä näkymin sisään vuoden 2024 alkupuolella.

”Rakentamisen valmistumisen ja allianssin vastuulla olevien töiden vastaanottamisen jälkeen sekä potilastoiminnan käynnistymisen välissä on vielä mittava käyttöönottovaihe, jossa uusia tiloja ja laitteita testataan ja henkilökuntaa koulutetaan niiden käyttöön. Tämän vaiheen organisointia suunnitellaan parhaillaan”, ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio OYS 2030 -uudistamisohjelmasta kertoo.

Uuden sairaalan toisessa vaiheessa rakennettavan C-talon urakka on lähtökuopissa. Sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi helmikuussa hankkeen valmistelevien töiden aloituksen ja vanha keskuspesula puretaan keväällä. Käynnistyvät valmisteluvaiheen työt eivät vaadi STM:n poikkeamislupaa.

Potilashotelli suunnitteille

Sairaalan lähelle suunnitellaan potilashotellia, joka palvelisi pitkien välimatkojen takaa sairaalaan saapuvia potilaita ennen ja jälkeen hoitojakson. Myös omaiset voisivat majoittua hotellissa. Sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi potilashotellin hankesuunnitelman helmikuussa.

”Seuraavaksi lähdemme hakemaan hankkeelle rakennuttajaa ja hotellioperaattoria hankintakilpailulla, tavoitteena on että nämä olisivat selvillä ensi syksynä”, Kari-Pekka Tampio kertoo.

Potilashotelli valmistuisi vuonna 2023. Ennen rakentamista hotellihankkeelle haetaan poikkeamislupa sosiaali- ja terveysministeriöltä.

OYS Sydämestä muodostuu vihdoin toiminnallinen kokonaisuus uudessa sairaalassa

Uudet tilat tuovat OYS Sydämen henkilöstön yhteen, …

Lue lisää..

OYSin uusi A-rakennus on valmis – alitti hankebudjettinsa liki 25 miljoonalla eurolla

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus hyväksyi A-allianssin taloudellisen loppuselvityksen …

Lue lisää..

Potilaskuljetuksen välimatkat lyhenevät uudessa sairaalassa – potilasturvallisuus paranee

Potilaskuljettajien kuljetusmatkat tulevat lyhenemään tuhansilla kilometreillä vuodessa, …

Lue lisää..