Etusivu > Ajankohtaista >

OYSin uudistaminen etenee – C-rakennuksen kehitysvaiheen sopimus allekirjoitettiin

OYSin uudistaminen etenee – C-rakennuksen kehitysvaiheen sopimus allekirjoitettiin

Oulun Kontinkankaan sairaalakampukselle nousevaan uudisrakennukseen on alustavasti suunniteltu esimerkiksi eri erikoisalojen poliklinikoita sekä opetuksen ja koulutuksen tiloja. Suunnitelmat tarkentuvat kehitysvaiheen aikana.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde on allekirjoittanut sopimuksen OYSin uuden sairaalan C-rakennuksen kehitysvaiheen käynnistämisestä 14.3.2024 hankkeessa päätoteuttajana toimivan NCC Suomi Oy:n ja automaatiourakoitsijana toimivan Siemens Osakeyhtiön kanssa. Sopimus kattaa myös rakennuksen yhteyteen tulevan maanalaisen pysäköinnin.

Nyt kehitysvaiheeseen etenevä C-rakennus kuuluu F-rakennuksen ohella OYS 2030 -uudistamisohjelman toiseen vaiheeseen ja se toteutetaan yhtenä allianssiurakkana jo rakenteilla olevan F-rakennuksen kanssa.

”Hankkeen alustavat laajuus- ja laatutasotavoitteet sekä arvio myös C-talon tavoitekustannuksesta on tehty aikoinaan F-rakennuksen toteutusvaiheen sopimuksen yhteydessä. Nyt näitä tavoitteita tarkennetaan ja päivitetään vastaamaan tämän hetken tarpeita ja toimintaympäristöä”, OYS 2030 -uudistamisohjelman ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio kertoo.

Kehitysvaiheen aikana selvitetään myös Oulun yliopiston, Suomen yliopistokiinteistöt Oy:n, Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun kaupungin kanssa mahdollisuutta sijoittaa C-rakennukseen heidän tarpeitaan vastaavia tiloja sekä tutkitaan, millaisia yhteistoiminnallisia hyötyjä se voisi tarjota.

C-rakennus täydentää uuden sairaalakokonaisuuden

Nyt alkavan kehitysvaiheen on arvioitu ajoittuvan maalis–joulukuulle 2024. C-rakennus nousee sairaalakampukselle OYSin nykyisen K-rakennusosan paikalle, ja ennen varsinaisten rakennustöiden käynnistymistä vanhan sairaalan K-osassa sijaitsevat toiminnot muuttavat nyt käyttöönottovaiheessa oleviin A- ja B-rakennuksiin. Purkutyöt käynnistyvät muuttojen jälkeen, minkä jälkeen varsinainen rakentaminen voisi puolestaan sijoittua vuosille 2025–2029.

”Kun uudistamisohjelman ensimmäisen vaiheen A- ja B-rakennukset sekä toisessa vaiheessa rakennettavat C- ja F-rakennukset valmistuvat, alkaa uudistamisohjelman rakentaminen Kontinkankaan kampuksella olla päätöksessään. Näiden lisäksi suunnitelmissa on vielä logistiikka- ja tukipalvelukeskuksen toteuttaminen”, Tampio kertoo.

C-rakennuksen hankkeen siirtymisestä toteutusvaiheeseen päätetään erikseen kehitysvaiheen päätteeksi.

Potilaskuljetuksen välimatkat lyhenevät uudessa sairaalassa – potilasturvallisuus paranee

Potilaskuljettajien kuljetusmatkat tulevat lyhenemään tuhansilla kilometreillä vuodessa, …

Lue lisää..

Taidekierroksella uudessa sairaalassa

Uudesta sairaalasta löytyy taidetta, joka kuvastaa ihmistä, ympäröivää luontoa ja huikeita värimaailmoja. Hyppää mukaan taidekierrokselle!

Lue lisää..
Sairaalasuunnittelija Marko Saarinen ja muuttokoordinaattori Rami Nyman esittelevät kuvansiirtojärjestelmää leikkaussalissa.

Uudet tilat mahdollistavat tehokkaat toimintamallit leikkaus- ja anestesiahoitotyössä

Leikkaus- ja anestesiahoitotyön muuttokoordinaattorit valmistautuvat uuden sairaalan …

Lue lisää..