Etusivu > Ajankohtaista >

OYSin uusi F-rakennus etenee suunnitellusti – työmaalla vietettiin harjannostajaisia

OYSin uusi F-rakennus etenee suunnitellusti – työmaalla vietettiin harjannostajaisia

Uudisrakennukseen rakennetaan tiloja muun muassa syöpätautien hoidolle ja eri erikoisalojen poliklinikoille.

Oulun yliopistollisen sairaalan uuden F-rakennuksen edistymistä juhlistettiin harjannostajaisilla torstaina 7.11.2023. Kontinkankaan sairaalakampukselle nousevan rakennuksen rakennustyöt käynnistyivät alkuvuodesta 2022 ja talo saavutti harjakorkeutensa alkusyksystä 2023.

”Työt ovat edenneet suunnitellusti, ja valmista on tarkoitus olla kesään 2025 mennessä,” OYS 2030 -uudistamisohjelman ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio kertoo.

Harjannostajaiset huipentuivat hovimuusikko Ilkan esiintymiseen.

Tällä hetkellä työmaalla työskentelee noin 230 henkeä muun muassa julkisivu-, talotekniikka- ja sisävalmistusvaiheen töiden parissa.

F-rakennuksen seinien sisäpuolella työt etenevät hyvää tahtia – maalaus- ja tasoitustyöt on pääosin tehty.

”Yhdessä on saavutettu merkittävä vaihe projektissa ja voidaan sen kunniaksi viettää välietappina varsinaisten rakentajien juhlaa. Paljon on vielä työtä jäljellä ennen kuin on valmista, mutta olemme aikataulussa”, toimialajohtaja Frej Weurlander NCC:ltä summaa.

Rakennushankkeen toteutuksesta vastaa allianssikokoonpano, johon Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen lisäksi kuuluu päätoteuttajana NCC Suomi Oy ja automaatiourakoitsijana Siemens Osakeyhtiö. Lisäksi hankkeen suunnittelusta vastaavat Ramboll Oy, A-insinöörit Oy, Granlund Oy sekä arkkitehtisuunnittelusta Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, Lukkaroinen Arkkitehdit Oy ja UKI Arkkitehdit Oy.

Alimmassa eli T.-kerroksessa on päästy jo alakattolevyjen asentamisen kimppuun.
Ensimmäiset kiinteästi asennettavat kalusteetkin ovat löytäneet paikoilleen.

Tiloja muun muassa syöpätautien hoidolle

F-taloon rakennetaan tiloja esimerkiksi sairaala-apteekille, laboratoriolle, syöpätautien vuodeosastoille sekä eri erikoisalojen poliklinikoille. Lisäksi taloon sijoittuu kuvantamista sekä sosiaali- ja toimistotiloja. Bruttoalaa kymmenkerroksisella talolla on noin 33 000 neliötä.

Rakennuksen pääsisäänkäynnin kautta tulee kulkemaan arviolta noin 600 potilasta ja 200 vierailijaa päivittäin. Kuten kaikki OYSin uudisrakennukset, myös F-rakennus on suunniteltu muunto- ja käyttöjoustavaksi sekä toiminnaltaan tehokkaaksi kokonaisuudeksi: toisiaan tukevat toiminnot ovat lähekkäin, ja kulkureitit on mietitty sujuviksi niin henkilöstön kuin asiakkaidenkin kannalta. Esimerkiksi syöpätautien hoito sujuvoittuu, kun jo aikaisemmin valmistunut E-rakennus eli sädehoitoyksikön uudisrakennus sijaitsee aivan naapurissa.

Uuden sairaalan kehittämisen tavoitteena on sairaalan toiminnan tuottavuuden ja hoidon vaikuttavuuden parantaminen. Uudistamisessa tavoitellaan säästöjä myös tilakuluissa muun muassa tilojen käyttöastetta, yhteiskäyttöisyyttä ja energiatehokkuutta parantamalla.

OYSin uusi B-rakennus on valmis

Ensimmäisiä potilaita uuden sairaalan A- ja B-osiin …

Lue lisää..

OYS Sydämestä muodostuu vihdoin toiminnallinen kokonaisuus uudessa sairaalassa

Uudet tilat tuovat OYS Sydämen henkilöstön yhteen, …

Lue lisää..

OYSin uusi A-rakennus on valmis – alitti hankebudjettinsa liki 25 miljoonalla eurolla

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus hyväksyi A-allianssin taloudellisen loppuselvityksen …

Lue lisää..