Etusivu > Ajankohtaista >

”Tilat korjataan uutta vastaaviksi”

”Tilat korjataan uutta vastaaviksi”

OYSin työmaalla tammikuussa tapahtuneen vesi- ja höyryvahingon aiheuttamien vaurioiden kartoitus ja korjaaminen etenee huolellisuus edellä.

Oulun yliopistollisen sairaalan uuden A-rakennuksen työmaalla tapahtui tammikuun alkupuolella laiterikko, joka aiheutti vesivahingon sairaalan alimmaiseen eli niin sanottuun tunnelikerrokseen. Vahingon syynä oli kaukolämmön paineenkorotuspumpun ja lämmönvaihtimen välissä olevan liitoskohdan repeäminen, minkä seurauksena tiloihin pääsi mittava määrä kuumaa vettä ja siitä aiheutunutta vesihöyryä. Jonkin verran vettä ja höyryä kulkeutui myös viereisen B-rakennuksen puolelle.


”Onni onnettomuudessa oli, että tapahtuma huomattiin välittömästi, jolloin kuivaustyöt ja vahingon rajaaminen saatiin käyntiin ripeästi”, ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio summaa.


Vaikutukset aikatauluun selviävät myöhemmin


Tapahtuneen vaikutuksia kartoitetaan työmaalla myös allianssin ulkopuolisten asiantuntijoiden voimin. Työ ottaa aikaa, sillä jokainen alueella sijaitseva laite tarkistetaan yksi kerrallaan. Lopullisia vaikutuksia esimerkiksi tilojen käyttöönoton aikatauluun on vielä varhaista sanoa. Varovaisia arvioita kuitenkin on, että luovutusaikataulu pystyttäisiin pitämään ennallaan.


”Kartoituksessa käytetään apuna maan parhaita asiantuntijoita. Aikatauluja tärkeämpää on saada tilat korjattua kerralla ja huolellisesti uutta vastaaviksi, ettei niistä tule myöhemmin rakennuksen elinkaaren aikana ongelmia”, A-allianssin projektipäällikkö Pekka Jokela NCC:ltä kertoo.


”Myös tapahtuman juurisyiden perinpohjainen selvittely on käynnissä. Sen tuloksena syntyy näkemys paitsi vahinkoon johtaneista syistä, myös korjaavat toimenpiteet joilla estetään vastaavan tapahtuman uusiutuminen jatkossa.”


Korjaustöihin on perustettu kokonaan oma hankeorganisaationsa. Näin varmistetaan, että työt muissa osissa työmaata pääsevät jatkumaan suunnitellusti.

Potilaskuljetuksen välimatkat lyhenevät uudessa sairaalassa – potilasturvallisuus paranee

Potilaskuljettajien kuljetusmatkat tulevat lyhenemään tuhansilla kilometreillä vuodessa, …

Lue lisää..

OYSin uudistaminen etenee – C-rakennuksen kehitysvaiheen sopimus allekirjoitettiin

Oulun Kontinkankaan sairaalakampukselle nousevaan uudisrakennukseen on alustavasti …

Lue lisää..

Taidekierroksella uudessa sairaalassa

Uudesta sairaalasta löytyy taidetta, joka kuvastaa ihmistä, ympäröivää luontoa ja huikeita värimaailmoja. Hyppää mukaan taidekierrokselle!

Lue lisää..