Etusivu > Ajankohtaista >

Tiloja tulevaisuuden ammattilaisille – kuuntele podcast!

Tiloja tulevaisuuden ammattilaisille – kuuntele podcast!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

OYS on yksi Suomen viidestä yliopistollisesta sairaalasta, ja tulevaisuuden ammattilaisten koulutus on yksi sen perustehtävistä. Mutta miten terveydenhuoltoalan opetus ja koulutus on huomioitu uuden sairaalan suunnittelussa? Aiheeseen sukelletaan nyt OYSin uudessa podcastissa.

Oulun yliopistollisen sairaalan käytävillä kulkee potilaiden, omaisten ja sairaalan henkilökunnan ohella päivittäin satoja, ellei tuhansia opiskelijoita – tulevia terveydenhuollon ammattilaisia. OYS on opetussairaala, ja potilaiden hoidon ohella opetus ja tutkimus kuuluvat sen perustehtäviin. OYSissa koulutetaankin tulevaisuuden ammattilaisia koko Suomen, erityisesti Pohjois-Suomen terveydenhuollon tarpeisiin.

Yhteiskunnassamme väestö vanhenee ja palvelurakenne muuttuu, mikä asettaa paineita myös opetuksen kehittämiselle. Opetus- ja tutkimustoiminnan muuttuvat tarpeet otetaan huomioon myös uuden sairaalan suunnittelussa. Mutta minkälaista on tulevaisuuden koulutus ja miten sen tarpeet näkyvät uuden sairaalan suunnittelupöydillä?

Podcastissa aiheesta keskustelevat lääketieteen opiskelija Johannes Kähkölä, Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan dekaani ja uuden sairaalan opetus ja tutkimus -työryhmän puheenjohtaja Petri Kulmala sekä uuden sairaalan toiminnallisesta suunnittelusta vastaava OYSin kehittämisylilääkäri Tuomas Holma. Keskustelua vetää viestintäasiantuntija Sini Tuohimaa.

Pääset kuuntelemaan podcastin alla olevasta soittimesta. Toisto ei katkea, vaikka sulkisit puhelimen näytön tai vaihtaisit selaimen ikkunaa.

Työmaakuulumiset vko 12/2023

Aurinkoista viikkoa uuden sairaalan työmailta! Maaliskuun kääntyessä …

Lue lisää..

Huhtikuu tuo muutoksia liikennejärjestelyihin OYSin alueella

Autoliikenne siirtyy huhtikuussa uudelle reitille Kajaanintieltä OYSiin …

Lue lisää..

Tavaratoimitukset ja jätehuolto järjestyksessä

Työmaakoordinaattori Katja Miettunen Skanskalta huolehtii, että materiaalit …

Lue lisää..