Haluatko maailman älykkäimmän sairaalan maamerkkiteoksen toteuttajaksi?

Haemme pohjoissuomalaisia ammattitaiteilijoita uuden yliopistosairaalan rakennushankkeeseen portfoliohaulla. Haku on avoinna 9.–30.8.2021.

OYS 2030 on uudistamisohjelma, jonka myötä Oulun yliopistollisen sairaalan toiminta ja tilat uudistetaan vastaamaan tulevaisuuden erikoissairaanhoidon haasteisiin.

Portfoliohaku

Taide on kiinteä osa Oulun uudistuvan yliopistollisen sairaalan viihtyisyyttä ja opastusta. Portfoliohaulla etsitään taiteilijoita kolmeen teoskohteeseen, jotka sijoittuvat uuden sairaalan A- ja B-rakennusten päätyjulkisivuihin ja pääauloihin. Maamerkkiteokset viestivät hyvästä hoito- ja työympäristöstä sekä tukevat maailman älykkäimmän sairaalan imagoa ja brändiä.

Maamerkkiteosten halutaan olevan oivaltavia, älykkyyttä ja inhimillisyyttä viestiviä sekä teemallisesti pohjoisuuteen yhdistyviä. Teosten ja arkkitehtuurin halutaan innovatiivisella tavalla täydentävän toisiaan, sairaalaympäristön käyttötarkoitus ja käyttäjäryhmät huomioiden.

Esimerkkejä toivotaan niin perinteisistä kuin uudemmista teostoteutusmuodoista, esimerkiksi käsite-, ääni- ja valotaiteesta.

Lisätietoa hausta ja hakukohteista löydät portfoliohaun esitteestä alla olevan linkin takaa:

 

Lue lisää

Tutustu portfoliohaun esitteeseen

 

Jätä hakemus

Portfolioaineistot jätetään sähköisen ArtCurator-palvelun välityksellä. Haku aukeaa näille sivuille 9.8.2021.