Yhteispelillä – tutustu uuden sairaalan tekijöihin

Yhteispelillä-juttusarja esittelee työntekijöitä OYS2030-hankkeen takana. Uusi sairaala rakentuu moniammatillisena yhteistyönä, jossa jokaisen työntekijän panos on tärkeä. 

Riskienhallinta on yhteinen asia

OYSin uuden sairaalan B-allianssin riskienhallintapäällikkö Valtteri Österman kuvaa riskienhallintaa kaikkien hankkeessa työskentelevien yhteiseksi asiaksi. Riskienhallintaryhmä sparraa allianssia kohti parempaa lopputulosta.

Kokopäivätyö yhdessä projektissa

Arja Juutinen tietää, keneltä voi kysyä, jos hän ei tiedä vastausta. Hän työskentelee projektiassistenttina Caverion Suomi OY:ssä B-rakennuksen työmaatoimistolla.

Selkeää ja rauhallista sisustusta kohti

Sisustusarkkitehti Vilja-Maria Wiherkoski Tähti-set OY:stä kantaa päävastuuta uuden sairaalan sisustuksesta, väreistä, materiaaleista ja huonekaluista.

Tavoitteena onnistunut muutos

Toni Karnaranta, Sari Nuolioja ja Liisa Puirava ovat sairaalasuunnittelijoita. Heidän yksi tehtävänsä on tiedon välittäminen henkilökunnalta suunnittelun ja rakentamisen suuntaan ja toisin päin.

Ohjelmajohtaja pitää langat käsissään

OYS 2030 -hankkeen ohjelmajohtajana toimii
Kari-Pekka Tampio, jolla on takana pitkä työura asiantuntijatehtävissä ja projektinjohdossa.

Rakentaminen intohimona

NCC:n Jarmo Mertaniemi työskentelee työnjohtajana A-rakennuksen työmaalla. Hänen mukaansa työ on mukavaa, vaikka se onkin haastavaa.

Yhteisen päämäärän hyväksi

Sairaalasuunnittelijat Anne Konola, Jonna Vuorentola ja Saija Kortet edustavat rakennusprojektissa heitä, jotka ovat lopulta sairaalan käyttäjiä.

Toimivat tilat vaativat moniammatillista yhteistyötä

Mari Jäntti  ja Senja Karjalainen Granlundilta työskentelevät puhdastilojen ja kiinteiden sairaalalaitteiden parissa. 

Yhdessä on helppo onnistua

A-Insinöörien Lasse Romppainen, Toni Salovaara ja Samu Korhonen toimivat OYS2030-hankkeessa projekti-insinööreinä, joiden vastuualueena on teknisen suunnittelun ohjaus.

Arkkitehti kokoaa kerrokset

Arkkitehti Tiina Komulainen Lukkaroinen arkkitehdeiltä on uuden sairaalan yhden kerroksen pääarkkitehti, jonka tehtävänä on pitää langat käsissään ja tietää, mitä mihinkin kerrokseen tarvitaan.

Turvallisuus ennen kaikkea

Työsuojeluvaltuutettu Jekora Vornasen työnkuvaan kuuluu muun muassa lakisääteiset työmaan viikkotarkastukset. Vornanen toimii lisäksi yhteyshenkilönä eri sidosryhmien välissä.